Generelt om skuldersmerter

{youtube}nx-00_qXnNY{/youtube}

Alle armbevegelser er avhengige av normal rytmisk bevegelse mellom skulderblad, rygg, krageben og skulder. Dersom skuldermekanikken ikke fungerer, vil dette gi feilbelastninger i nakke, brystrygg, skuldre og armer.
Fellesnevnere for de vanligste skulderlidelsene er akutt skade eller feilbelastning over tid. Skulderbladenes stilling og støttemuskulatur spiller en viktig rolle ved alle armbevegelser. Ensidige arbeidsstillinger gjør at armene lett blir holdt litt ut fra siden av kroppen med runde, fremoverbøyde skuldre. I denne stillingen mister skulderbladet sin muskulære støtte, de små stabiliserende skuldermusklene overbelastes og det kan bli trangt for senene som går innunder kragebenet frem til selve kuleleddet i skulderen. Over tid kan det oppstå senebetennelser og slitasjeforandringer i muskler og ledd.

Trykkbølgebehandling (Radial ShockwaveTherapy eller rESWT) er en effektiv behandlingsform for kroniske skuldersmerter. Dersom du opplever å ha muskulære plager oppsøk din lokale kiropraktor da smerteårsaken ofte er mer omfattende enn som så. Gjennom undersøkelser vil kiropraktoren kartlegge dine skuldersmerter og gi deg råd om hva som kan gjøres.