Kroniske smerter i bekkenet

Når smertene er tilbakevendende blir området mer sensitivt og det skal lite til før man føler smerter. En kiropraktor kan hjelpe deg med å bryte den negative sirkelen. En grundig undersøkelse kan avdekke hva som kan gjøres for å stoppe eller begrense smertene. Smerte skaper smerte. Ofte ser vi at det foreligger nedsatt bevegelse i bekkenleddene sammen med stive og ømme muskler. Kiropraktoren vil gjennom undersøkelsen komme frem til den optimale behandlingen. Den kan bestå av mobilisering/manipulasjon av bekkenleddene hvor man trykker på leddene for å få de til å løsne opp og bevege seg bedre. Ømme og stive muskler behandles med bløtdelsteknikker, øvelser og tøyninger. Kiropraktorer kan i motsetning til andre faggrupper som fysioterapeuter, naprapater, osteopater eller akupunktører henvise pasienter til røntgen- og MR. Undersøkelsene kan avdekke slitasjeforandringer, betennelsesreaksjoner eller skjevheter i bekkenleddene som kan gi en forklaring på hvorfor smertene stadig kommer tilbake.