Røntgen,MR og CT av hodet

Ved røntgen tas det som regel et bilde forfra og et fra siden. Ofte blir dette brukt for å se etter brudd på skallen. Røntgen av hode kan også bli brukt for å se etter forandringer i skallen. MR eller CT av hodet er når du blir sendt inn i et rør så leger kan se et bilde av hjernen. Man trenger bilde av hjernen når man skal se etter sykdommer som rammer hjernen eller etter en ulykke.

Røntgen, MR og CTundersøkelser er et viktig supplement til å få stilt riktig diagnose. Kiropraktorer er utdannet til skjelettrøntgen og selv vurdere bildene. Ofte fremkommer ikke årsaken til hodesmertene på røntgen eller MR bildene slik at anamnese eller opptak av sykehistorien i tillegg til den kliniske undersøkelsen er fortsatt meget viktig. Røntgen og MR bilder vil sammen med klinisk undersøkelse kunne hjelpe kiropraktoren å stille riktig diagnose for deretter kunne gi eller anbefale den optimale behandlingen.

Ved traumatiske nakke- og hodesmerter er det svært viktig å ta røntgen, CT eller MR av nakken for å utelukke alvorlig skade. Røntgenundersøkelser kan fremstille bilder av skjelettet som kan være avgjørende for diagnose og behandling. MR undersøkelser av hodet utføres for å vurdere bakenforliggende patologi som f.eks. kreft eller nevrologiske sykdommer i nervesystemet som f.eks. Multippel Sclerose (MS). CT av bihuler er vanlig undersøkelse ved mistanke om bihulebetennelse.

Bestill en time hos kiropraktor dersom du har behov for røntgen, CT eller MR.