Traksjonsbehandling / Spinal dekompresjon

I noen tilfeller velger kiropraktoren å benytte traksjonsbehandling. Dette er en form for behandling hvor det benyttes en spesiell benk som redusere trykket mot nerver og mellomvirvelskiver i korsryggen.

Pasienten ligger på magen og ryggen blir satt under strekk og bevegelse samtidig. Ofte er slik behandling nyttig hvis det er mye slitasje i ryggen eller smerter ned i beina som ved isjias eller spinal stenose. Dette er en skånsom behandlingsform som kan benyttes selv etter de fleste rygg operasjoner.

Traksjonsbehandling er særlig effektivt for:

– Isjias og nervesmerter nedover ett eller begge bein

– Skiveskade og prolaps i korsryggen

– Spinal stenose i korsryggen (trange nerveforhold)

Det er også et svært effektivt verktøy for å forebygge ryggplager på sikt.