Intramuskulær nålebehandling

Metastudier har vist at nålebehandling er effektivt mot smerter i muskler og bindevev. Det desensitiserer anspente muskelfibre, da myalgier har høyere elektrisk aktivitet.

Intramuskulær nålebehandling/stimulering skiller seg fra kinesisk akupunktur ved at de settes i muskulatur, og ikke bare huden. Det brukes for å effektivt løsne opp i muskel knuter/triggerpunkter. Pasienter beskriver det ofte slik; ´nå punkterte du smerten min´.

Triggerpunkter er ansamlinger av nervetråder som er hyperaktive. Det er disse som er smerten du kjenner i muskulatur. Ved å sette en nål inn i disse, blir triggerpunktene ´trigget´ytterligere, til hyperpolarisering. Etter hvert slipper de taket av utmattelse. Og muskulaturen går tilbake i en ´avslappet´ tilstand. Man kan ofte kjenne at muskelen twitcher/spasmer når de setter inn. Brukes ofte for behandling av toppidretts utøvere.

  • Reduserer smerter
  • Bryter ned dysfuksjonelle muskelfinre
  • Bedre funksjon og bevegelighet
  • Stimulerer økt blodsirkulasjon

Bivirkning: Vanlig bivirkning er at man føler seg støl i opptil 24 timer etter behandling. En melkesyre følelse, som etter en tung styrkeøkt. Noen blir svært trøtte, kroppen sier ifra at den trenger hvile. Andre blir svært energiske.