Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering

Hva er Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering?

En kiropraktor med spesialitet innen nevrologi er kvalifisert til å diagnostisere og behandle nervesystemets problemstillinger. Funksjonell nevrologisk rehabilitering skiller seg fra medisinsk nevrologi ved at en ikke foreskriver medisiner eller henviser til nevrologi. Vi bruker spesifikke leddkorreksjoner, nevromuskulære øvelser (øyeøvelser) , balanseøvelser, sansestimulering (lukt, smak,syn,hørsel,førlighet) Behandlingen er rettet mot å øke plastisiteten av nervene. Plastisitet vil si at nervene får en bedring i både funksjon og kommunikasjon seg i mellom. behandler ønsker å hjelpe sentralnervesystemet til å sende og motta rette signaler fra det perifere nervesystemet som fra muskler og ledd.

Hvem utfører Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering?

En kiropraktor med spesialfelt innen nevrologi er en autorisert kiropraktor med tilleggsstudie på 2-4 år innen nevrologi. Kiropraktoren må ha bestått en omfattende skriftlig og praktisk eksamen administrert av American Chiropractic Neurology Board. Denne eksamen er godkjent av NOA/NCCA som er det høyeste akkrediteringsorganet i USA. Ved bestått eksamen kan en bruke bokstavene DACNB bak sitt navn. En må også oppfylle kravene for å vedlikeholde statusen. i første kvartal 2015 finnes det 10 kiropraktorer i Norge med denne eksamen. Ved Helse i Sentrum kan du få en vurdering av 2 kiropraktorer med denne tittel. Det er kiropraktor Kim Lauvring DACNB og kiropraktor Trish Triemert DACNB.

Forskningsprosjekt på akutte nakkesmerter


Helse i Sentrum med kiropraktor Maja Bjørnli er med som en av kiropraktorene i et forskningsprosjekt i regi av Akershus Universitetssykehus som skal undersøke effekten av kiropraktisk manipulasjon, kiropraktisk sham-manipulasjon, Ibuprofen (NSAID) og placebo medisin for akutte nakkesmerter.

Vi ser etter pasienter med akutte nakkesmerter som kan tenke seg å delta i prosjektet.

Inklusjonskriterier:

  • - Nakkesmerter som har oppstått i løpet av de siste 14 dagene
  • - Du har ikke mottatt kiropraktorbehandling i løpet av de siste 6 månedene
  • - Alder mellom 18 og 59 år

 

Prosjektet har tre trinn. Først gjennomgår vi noen spørsmål og en undersøkelse for å se om du kan inkluderes i studien, og deretter er det er behandlingsperiode på 14 dager. Avslutningsvis vil du følges opp over 24 uker med noen spørreskjemaer.

Nakkesmerter er en av de mest vanlige årsakene til langtidssykmelding og uføretrygd i Norge, og følgelig en stor belastning for den enkelte og samfunnet. Bli med å bidra for å tette kunnskapshull og forhåpentligvis bedre behandling og oppfølging av de med akutte nakkesmerter.

Deltagelse i denne studien er gratis og for de som følges opp av Maja Bjørnli vil dette foregå etter avtale ved Atlasklinikken.

Kontakt kiropraktor Maja Bjørnli på tlf: 99 57 07 35 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du lurer på noe eller ønsker å delta.

Velkommen!

Vondtinakkeogskuldre18-1920w.jpg

Åpningstider:

08-16 mandag til fredag

Besøksadresse:

Rådhusgaten 32, 0151 Oslo

Veibeskrivelse på mobil

Maja E. Bjørnli

Kiropraktor

99 57 07 35

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Timebestilling

Vilhelm Scheel

Kiropraktor

22 33 00 36

Timebestilling

 

 

Mads Omberg

Kiropraktor

22 33 00 36

Timebestilling 

Viktoriia Vlasenko

Psykologfaglig og interkulturell rådgiver

96 72 66 15

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.vikvize.com

Markus Schjetne

Kiropraktor

92 04 09 10

Timebestilling 

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved mange av Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.

 

Sjekke med din behandler om din forsikring kan benyttes, da behandlerne har individuelle avtaler. OBS: Forsikringen skal være aktivert før første time.