tirsdag, 24 november 2020 15:49

Hva kan Kiropraktorklinikken hjelpe til med?

Kartlegging, problemløsning, forebygging, behandling og rådgivning. Det er noe av det Kiropraktorklinikken kan hjelpe deg med. Enten du har rygg- og nakkesmerter, hodepine, svimmelhet, skuldersmerter eller rett og slett trenger råd og veiledning til en bedre helse.

En kiropraktor er spesielt utdannet til å behandle kroppens muskler og ledd med hendene. Det gjør dem i stand til å finne smertekilder i senefester, muskulatur, ledd og skjelett. Og utføre alt fra små korreksjoner i ledd, rygg og nakke, til å øke kroppens bevegelighet.

Samtidig er en kiropraktor opptatt av å rehabilitere, og ikke minst gi gode råd og veiledning til hvordan man selv kan forebygge og behandle problemet.

vondt inakken 600

 

Finn en klinikk nær deg

Seks års utdannelse

Det tar seks år å bli en godkjent kiropraktor, og kiropraktikk er nå en integrert del av det etablerte helsevesenet i Norge. Studiet gir innsikt og kunnskap på en rekke felt, som gjør at de kan bidra med enten behandling, henvisning, opptrening, råd eller forebygging. Alt for å bidra til sunne, bevegelige og smertefrie kropper der det er mulig.

Her er noen av områdene Kiropraktorklinikken dekker, i tillegg til kiropraktikk:

Treningsveiledning

Det er ofte en eller annen form for overbelastning som bringer mennesker til kiropraktorkontoret. Kiropraktorens rolle i slike situasjoner er todelt. Til å begynne med vil det viktigste være å fjerne smerte. Deretter er det viktig å se om en kan styrke det affiserte område på en slik måte at risikoen for overbelastning minker.

Vi ser at hele Norge etter hvert finner veien til kiropraktorkontoret. Det betyr at det er mange ulike problemstillinger som kan være årsak til smerte og feilfunksjon og like mange måter å styrke kroppen på slik at problemet ikke kommer så lett tilbake.

Avhengig av hva ditt problem er så vil kiropraktoren gi deg råd og anbefalinger.

Les mer om treningsveiledning hos Helsedirektoratet.

Massasje

Klassisk massasje er en manuell behandlingsmetode som har til hensikt å løse opp muskelspenninger i kroppen ved å strekke og tøye hard og øm muskulatur. Spenninger i muskulaturen kan oppstå ved feil eller ensidig arbeidsstilling, skader, stress eller angst. Behandlingen blir tilpasset individuelt, og vil variere ut ifra pasientens behov. Alt fra myk og avslappende massasje til dypere idrettsmassasje og triggerpunkter.

Mange klinikker har i dag egen massør og pasienter med behov for det kan veksle mellom kiropraktorbehandling og massasje. Andre klinikker vil kunne henvise pasienten til et lokalt institutt.

Triggerpunktbehandling

Et triggerpunkt (muskelknute) er et irritert og stramt område i en muskel som kan gjøre vondt. Slike triggerpunkter kan oppstå ved akutte overbelastninger eller ved langvarige  og ensidige belastninger av en muskel. Smerte fra slike triggerpunkter kan spre seg langt fra stedet hvor selve muskelknuten sitter.

Det er forskjellige måter å behandle triggerpunkter på. Noen ganger trykker behandleren på disse punktene med fingrene til spenningen i muskelen gir seg. Enkelte ganger kan man benytte spesielle uttøyningsøvelser, og enkelte ganger velger kiropraktoren å bruke akupunkturnåler på slike punkter.

Traksjonsbehandling

I noen tilfeller velger kiropraktoren å benytte traksjonsbehandling. Dette er en form for behandling hvor det benyttes en spesiell benk.

Pasienten ligger på magen og ryggen blir satt under strekk og bevegelse samtidig. Ofte er slik behandling nyttig hvis det er mye slitasje i ryggen eller smerter ned i beina som ved isjias eller spinal stenose. Dette er en skånsom behandlingsform som kan benyttes selv etter de fleste ryggoperasjoner.

Fysioterapi

Ved akutte eller kroniske skader på muskler og leddbånd, kan det være behov for fysioterapi. Ved førstegangskonsultasjon vil kiropraktoren kartlegge pasientens behov og legge en plan for behandling.

Hvis det er behov for fysikalsk behandling vil kiropraktoren kunne henvise pasienten til slik behandling innenfor de offentlige refusjonsordninger. Noen klinikker vil kunne tilby fysioterapi på stedet mens andre vil kunne sørge for en rask tilgang til behandling hos et lokalt fysikalsk institutt.

Noen ganger kan kiropraktoren også gi deg råd om kosthold og ernæring. Dette gjør at kiropraktoren må ha kunnskap på flere felt, og være i stand til å se det store bildet.

Kostholdsveiledning

Sammen med treningsveiledning, er kostholdsveiledning et viktig redskap for kiropraktoren. Dette kan være spesielt viktig hos pasienter som har et tilbakevendende problem. Dårlig kosthold og gale spisevaner kan fort føre til helseproblemer. Dette er ikke bare tilfelle ved overvekt, men kan også være en sentral årsak til flere andre tilstander.

Les mer om kostholdsveiledning hos Helsedirektoratet.

Som Norges største kiropraktorgruppe kan du være sikker på at alle kiropraktorer som er tilknyttet Kiropraktorklinikken både er autoriserte og dyktige, med høy kompetanse.

 

 

Finn en klinikk nær deg

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved mange av Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.

 

Sjekke med din behandler om din forsikring kan benyttes, da behandlerne har individuelle avtaler. OBS: Forsikringen skal være aktivert før første time.