Trening under svangerskapet

Nedenfor ser du forslag til øvelser for gravide. Fysisk aktivitet under svangerskapet er i de aller fleste tilfeller verken skadelig for den gravide eller for fosteret. Det er anbefalt at kvinner er regelmessig aktive under svangerskapet. Dette innebærer både utholdenhetstrening med moderat intensitet, styrketrening og tøyning.

Trening av bekkenbunnsmuskulaturen, knipeøvelser, har som formål å styrke bekkenbunnsmuskulaturen, samt redusere risikoen for urinlekkasje, fremfall av livmor og skjedevegger. Bekkenbunnsmusklene ligger som en trakt nederst i bekkenet, og holder livmor, skjede og endetarm oppe. Under graviditet og etter fødsel er det derfor særlig viktig å trene opp bekkenbunnsmuskulaturen, da den kan strekkes og svekkes under et svangerskap eller en fødsel. Bruk bekkenbunnsmusklene til å trekke sammen rundt urinrør, skjede og endetarm og løft opp og inn i kroppen.

Finn en klinikk nær deg

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved mange av Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.

 

Sjekke med din behandler om din forsikring kan benyttes, da behandlerne har individuelle avtaler. OBS: Forsikringen skal være aktivert før første time.