Betennelse i ryggen

En ikke-bakteriell betennelse som f.eks. senebetennelser, ømme muskler og stive ledd er de vanligste årsakene til en betennelse i ryggen. Andre årsaker til betennelser i ryggen er Revmatiske sykdommer som Fibromyalgi, leddgikt eller Bekhterevs sykdom. En bakteriell infeksjon i ryggregionen er veldig sjelden men alvorlig. Man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling.

Ryggsmerter kan stamme fra en betennelsesreaksjon i ryggen som igjen kan oppstå som følge av en akutt overbelastning på sener, muskler eller leddforbindelser eller gjentatte belastninger over tid.

Noen årsaker til betennelse i ryggens muskler og ledd

  • Akutte eller gradvise overbelastninger
  • Dårlig holdning og ensidig bruk av ryggen
  • Traumatisk skade som ved whiplash da over 50% rapporterte ryggsmerter etter bilulykker
  • Dårlig teknikk ved trening eller gjentatte løft eller vridninger

Har du betennelse i ryggen vil en kiropraktor hjelpe deg med en god undersøkelse og forslag til den beste behandlingen for dine plager.
Kiropraktisk behandling av ryggsmerter søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Dette reduserer smerte, fremmer generell helse og gir økt livskvalitet slik at man kan gjenoppta normale daglige aktiviteter raskest mulig.

Muskulære plager/benevnelser

Senebetennelse eller en tendinitt, oppstår i en sene eller en muskel som et resultat av en akutt eller vedvarende overbelastning. Det oppstår en inflammatorisk prosess hvor området blir smertefullt, varmt og hovent.

Myoser, ømme faste knuter i muskulaturen vår. Oppstår ofte i muskel grupper som ikke får muligheten til å slappe av med jevne mellomrom. Nakke- og ryggmuskulaturen er spesielt utsatt for myoser. Stress og anspenthet er medvirkende årsaker til at knutene oppstår. Ensidige belastninger av muskulatur er også med på å øke forekomsten av myoser.

Triggerpunkter er et hyperirritabelt punkt i en muskel. Dette kan oppstå ved akutt overbelastning eller ved statisk belastning over tid. Triggerpunkter gir i tillegg til lokal ømhet og smerte, utstrålende smerter til en bestemt region et annet sted på kroppen.

Muskelknuter er den allmenne betegnelsen på triggerpunkter eller myoser.