Kroniske ryggsmerter

Hvis du har hatt vondt i ryggen over en lengre periode er det viktig å besøke en kiropraktor.

Kiropraktorer har med sin 6 årig utdannelse den lengste utdannelsen av de faggruppene som behandler muskel- og skjelettlidelser. Kiropraktorer er autorisert helsepersonell. Det innebærer at kiropraktorer ved behov kan henvise pasienter til røntgen, MR eller CT undersøkelser på lik linje med leger. Dette er rettigheter som andre faggrupper som fysioterapeuter, naprapater, osteopater eller akupunktører ikke har. Ofte er det behov for et tverrfaglig samarbeid når smertene har blitt kroniske. Kiropraktorer kan også henvise pasienter videre til legespesialister eller sykehus. Kiropraktoren har også rett til å sykemelde en pasient i opptil 12 uker. Med dette kan kiropraktoren følge opp pasientene tettere i jobbsituasjonen og ha en god dialog med arbeidsplassen og Nav. Vi kan tilby et trygt og skreddersydd behandlingsopplegg sett ut fra pasientens helsetilstand og behov. Kiropraktorer har som misjon å hjelpe folk til et bedre og mer funksjonelt liv med kiropraktikk. Vi i Kiropraktorgruppen har som mål å informere flest mulig om at kiropraktikk faktisk hjelper. Kiropraktorgruppen har samlet seriøse klinikker over hele landet for å kunne gi et best mulig kiropraktisk tilbud til alle.

Rask behandling, raskere tilbake er et prinsipp kiropraktorer har sett fungere i alle år, som særlig idretten har tatt inn over seg, men ikke allmennheten. Altfor ofte hører pasienter at det går nok over. På klinikkene våre ser vi derimot at ryggplagene ofte ikke går over av seg selv og man kan få et tilbakevendende problem. Kiropraktorer prøver derfor å ha kort ventetid på akutte skader da vi mener det er viktig at pasienter raskt tar kontakt for en kvalifisert vurdering av sine plager. Muskel- og skjelettlidelser er den hyppigste årsaken til sykefravær. Langtidssykemeldinger koster det norske samfunn 86 milliarder kroner hvert år. En norsk undersøkelse fra 2003 viste blant et utvalg yrkesaktive at 33% rapporterte om nakkeplager i en eller annen grad i løpet av siste måned. I en annen undersøkelsen rapporterte 36% å ha opplevd nakkesmerter den siste uken. Faren for at plagene blir kroniske hvis man ikke får hjelp er stor.

Noen vanlige symptomer på kroniske ryggsmerter er

 • Vedvarende smertefull og stiv korsrygg
 • Ryggskjevhet for å unngå smerter
 • Følelse av at ryggen skal svikte
 • Smerter ned i hofter og ben
 • Smerter etter lengre langvarig ro

Sliter du med vondt i ryggen kan det være lurt å besøke en kiropraktor nær deg for veiledning og undersøkelse. Ved behandlinger av pasienter blir det lagt vekt på å se pasienten i helhetsperspektiv etter en totalvurdering.

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktoren bruker hovedsakelig hendene i selve behandlingen og utfører en rekke metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ryggens ledd, muskler, bindevev og nervesystem.

 • Spesifikk leddbehandling
 • Tøyninger
 • Muskulære teknikker
 • Nevrologiske vurderinger
 • Stabiliserende trening
 • Øvelser, råd og veiledning

Ofte er det behov for at et tverrfaglig samarbeid ved kroniske smertetilstander, da det er mye som skal korrigeres og forskjellige terapeuter utfører forskjellige tiltak. Ofte jobber kiropraktorer tett sammen med andre faggrupper og kan anbefale supplerende behandlinger eller undersøkelser ved behov.

Ta kontakt med oss idag og ikke vent til imorgen!