Betennelse i nakken

En bakteriell infeksjon i nakkeregionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Eksempel på dette vil være en hjernehinnebetennelse.
En ikke-bakteriell betennelse som man ser ved f.eks. senebetennelser, ømme muskler og stive ledd er noe vi som kiropraktorer er gode til å behandle. Andre årsaker til betennelser i nakkeregionen er Revmatiske sykdommer som Fibromyalgi, Leddgikt eller Bekhterevs sykdom.

Nakkestivhet og smerter kan stamme fra en betennelsesreaksjon i nakken som igjen kan oppstå som følge av en akutt overbelastning på sener, muskler ellerledd forbindelser eller gjentatte belastninger over tid.

Noen ting som kan gi deg betennelse i nakken

  • Dårlig holdning og stress nakke
  • Traumatisk skade som ved whiplash eller nakkesleng
  • Dårlig teknikk ved trening eller gjentatte overbelastninger

Har du betennelse i nakken vil en kiropraktor hjelpe deg med en god undersøkelse og forslag til den beste behandlingen for dine plager.
Kiropraktisk behandling av nakkesmerter søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Behandlingen hjelper med å redusere smerte, fremme generell helse og gi økt livskvalitet slik at man kan gjenoppta normale daglige aktiviteter raskest mulig.

Senebetennelse eller en tendinitt, oppstår i en sene eller en muskel som et resultat av en akutt eller vedvarende overbelastning. Det oppstår en inflammatorisk prosess hvor området blir smertefullt, varmt og hovent.

Myoser, ømme faste knuter i muskulaturen vår. Oppstår ofte i muskel grupper som ikke får muligheten til å slappe av med jevne mellomrom. Nakke- og ryggmuskulaturen er spesielt utsatt for myoser. Stress og anspenthet er medvirkende årsaker til at knutene oppstår. Ensidige belastninger av muskulatur er også med på å øke forekomsten av myoser.

Triggerpunkter er et hyperirritabelt punkt i en muskel. Dette kan oppstå ved akutt overbelastning eller ved statisk belastning over tid. Triggerpunkter gir i tillegg til lokal ømhet og smerte, utstrålende smerter til en bestemt region et annet sted på kroppen.

Muskelknuter er den allmenne betegnelsen på triggerpunkter eller myoser.