Når skal jeg oppsøke hjelp ved nakkesmerter?

Kiropraktorer har med sin 6 årig utdannelse den lengste utdannelsen av de faggruppene som behandler muskel og skjelettlidelser. Vi ser at flere og flere velger kiropraktorer til å vurdere og behandle sine nakkeplager på en trygg og effektiv måte.

Opplever du noen av problemene i listen under burde du besøke en kiropraktor snarest

  • Nakken plutselig låser seg. Akutte nakkesmerter er veldig smertefulle og kommer ofte uten noen spesiell årsak, som nakkekink.
  • Nakkeplagene kommer stadig tilbake. Behandlingen kan hjelpe et potensielt større problem i nakken som du ikke visste om i forkant.
  • Nakken er ofte kilden til andre plager som hodepine, migrene, svimmelhet eller smerter/nummenhet ut i armene.

Det mest sentrale i kiropraktorens undersøkelse er å lokalisere årsaken til smertene. Ofte ser vi at det foreligger en funksjonsfeil hvor samspillet mellom muskler og ledd ikke fungerer. Disse funksjonsfeilene kan skape irritasjon av lokale muskler og vev og kan påvirke smertemekanismer lokalt og sentralt i nervesystemet. Kiropraktisk behandling vil alltid måtte tilpasses pasientens helsetilstand. Som regel vil behandlingen omfatte manipulasjon av ryggraden og lokal bløtvevsbehandling etter at manipulasjonsgrepet er utført. Behandlingen er som regel smertefri og uten bivirkninger. Det er også viktig at man tøyer ut stive og stramme muskler og prøver å styrke opp regionen med øvelser. Kiropraktoren kartlegger hva som blir riktig behandling for deg.