Generelt om bekkenet

Bekkenleddene består av tre knokler som forbindes bak i det som kalles for Iliosacralleddene, der hvor “smilehullene” våre er lokalisert, og foran i symfysen eller skambenet. Det er videre en rekke leddbånd og ligamenter som støtter og stabiliserer bekkenleddene og korsryggens forankring til bekkenet. Det er en rekke muskelgrupper i regionen som bekkenbunnsmuskulatur, hofte/setemuskler og ryggmuskler. I disse leddene er det svært lite bevegelse, men leddene er ofte kilden til smerte i bekken, hofte/ setet, lyske, lår og i enkelte tilfeller kan smerten stråle helt ned til ankelen. Mange kan missoppfatte å tro at smertene kommer fra korsryggen da bekkenleddene ligger nær overgangen mellom korsrygg og bekken. Om plagene stammer fra rygg eller bekken vil kiropraktoren finne ut av i sin undersøkelse.