Røntgen, MR eller ultralyd av skulder

  • Brudd
  • Ute av ledd/sub-luksasjoner eller luksasjon
  • Slitasjeforandringer, forkalkninger eller arthritt
  • Subacromiale plassforhold
  • Sykdommer som rammer skjelettet som f.eks. Revmatiske lidelser eller leddgikt
  • Alvorlig patologi som f.eks. kreft.

MR undersøkelser av skuldre utføres for å vurdere senebetennelser, forkalkninger, betennelse i slimpose, kapsulitt eller frozen skulder.

Ultralydundersøkelse kan vise problemer som ikke røntgen eller MR kan oppdage. Røntgen, MR eller ultralydundersøkelser er viktig supplement til å få stilt riktig diagnose. Ofte fremkommer ikke årsaken til skuldersmertene på røntgen eller MR bildene slik at anamnese eller opptak av sykehistorien og den kliniske undersøkelsen fortsatt er meget viktig. Røntgen, ultralyd og MR diagnostikk vil sammen med den kliniske undersøkelsen kunne hjelpe kiropraktoren i å stille riktig diagnose.Ut fra diagnosen kan man deretter kunne gi eller anbefale den optimale behandlingen.