Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering

Hva er Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering?

En kiropraktor med spesialitet innen nevrologi er kvalifisert til å diagnostisere og behandle nervesystemets problemstillinger. Funksjonell nevrologisk rehabilitering skiller seg fra medisinsk nevrologi ved at en ikke foreskriver medisiner eller henviser til nevrologi. Vi bruker spesifikke leddkorreksjoner, nevromuskulære øvelser (øyeøvelser) , balanseøvelser, sansestimulering (lukt, smak,syn,hørsel,førlighet) Behandlingen er rettet mot å øke plastisiteten av nervene. Plastisitet vil si at nervene får en bedring i både funksjon og kommunikasjon seg i mellom. behandler ønsker å hjelpe sentralnervesystemet til å sende og motta rette signaler fra det perifere nervesystemet som fra muskler og ledd.

Hvem utfører Funksjonell Nevrologisk Rehabilitering?

En kiropraktor med spesialfelt innen nevrologi er en autorisert kiropraktor med tilleggsstudie på 2-4 år innen nevrologi. Kiropraktoren må ha bestått en omfattende skriftlig og praktisk eksamen administrert av American Chiropractic Neurology Board. Denne eksamen er godkjent av NOA/NCCA som er det høyeste akkrediteringsorganet i USA. Ved bestått eksamen kan en bruke bokstavene DACNB bak sitt navn. En må også oppfylle kravene for å vedlikeholde statusen. i første kvartal 2015 finnes det 10 kiropraktorer i Norge med denne eksamen. Ved Helse i Sentrum kan du få en vurdering av 2 kiropraktorer med denne tittel. Det er kiropraktor Kim Lauvring DACNB og kiropraktor Trish Triemert DACNB.