Behandlingstilbud

bildekollasj2
bildekollasj2

En kiropraktor behandler smerter og problemer som oppstår i nerve-muskel- og skjelettsystemet(NMS) og er mest kjent for å behandle akutte smerter i rygg og nakke, men vi behandler også langvarige (kroniske) smerter. De vanligste problemene er listet opp nedenfor og du kan lese mer om det enkelte problem på kiropraktorforeningens hjemmeside (www.kiropraktikk.no).

Dersom ditt problem faller utenfor dette er du allikevel velkommen til å ringe oss for en konsultasjon. Etter en nøye undersøkelse vil vi i de fleste tilfeller kunne hjelpe deg videre på veien mot en bedre helse.

Primærkontakt

I 1988 fikk kiropraktorer en beskyttet tittel med status som primærkontakt med selvstendig behandler- og diagnoseansvar innen sitt virkeområde på linje med leger, tannleger og psykologer. Henvisning fra lege er med andre ord ikke nødvendig for behandling. Siden 2006, har en kirorpraktor også rett til å sykmelde opptil 12 uker, og henvise direkte til røntgen/MR/CT/ultralyd, og spesialister. Statistikken viser at kiropraktorer sykmelder sjelden og kortvarig, men når det er nødvendig.

Hva behandler en kiropraktor?

 • Hodepine/migrene
 • Svimmelhet (også krystallsyke)
 • Kjeveplager
 • Nakkesmerter
 • Skuldersmerter
 • Smerter mellom skulderbladene
 • Brystsmerter
 • Korsryggsmerter
 • Bekken & hoftesmerter 
 • Isjias & bensmerter
 • Knesmerter
 • Ankel & fotsmerter
 • Arm & håndsmerter
 • Idrettskader

Kiropraktisk behandling

Kiropraktoren undersøker relevante nevrologiske og ortopediske funksjoner og vurderer samspillet mellom nerver, muskler og ledd. Dersom dette samspillet blir forstyrret fører det til smerter og annet ubehag. Ofte også stivhet, utstrålende smerter eller hodepine.Kiropraktikk er en dokumentert trygg og effektiv behandling med få bivirkninger. Kiropraktisk behandling består av mange forskjellige teknikker, individuelt tilpasset pasientens diagnose, alder, kjønn og størrelse.<

 • Spesifikk kiropraktisk leddmanipulasjon
 • Leddmobilisering
 • Traksjonsbehandling av bl.a. prolaps/stenose
 • Triggerpunktterapi
 • Tørrnålteknikk (intramuskulær stimulering av triggerpunkter)
 • Tøyninger av muskulatur
 • Spesifikke apparater (activator – Klikk for bilde ) som alternativ til manipulasjon.(Brukes når pasienten ikke ønsker å bli manipulert, eller når manipulasjon ikke er tilrådelig
 • Øvelser og egentrening
 • Råd og veiledning
 • Trykkbølgebehandling
 • Scanlab
 • Scanlab laser