Kopping

Kopping eller koppe-massasje er en behandlingsmetode som involverer bruk av spesielle kopper som festes på huden for å skape et vakuum.

Noen viktige punkter om kopping:

1. Vakuumeffekten: Under en koppingsbehandling plasseres koppene på bestemte områder av kroppen. Vakuumet som dannes inne i koppen trekker forsiktig på huden og det underliggende vevet som igjen kan bidra til å øke blodsirkulasjonen, løse opp spenninger og fremme helbredelse.

2. Lokal behandling: Kopping kan også utføres på spesifikke områder eller punkter på kroppen. Det kan brukes for å lindre muskelspenninger, redusere smerte og forbedre områder med begrenset bevegelighet.

3. Teknikker og materialer: Kopping kan utføres ved bruk av forskjellige teknikker og materialer. Tradisjonell kopping innebærer bruk av glasskopper som varmes opp, mens moderne kopping kan involvere bruk av plast- eller silikonkopper som har en sugeventil for enkel bruk. Hos Kiropraktorgruppen Stovner brukes moderne kopping.

4. Variasjoner i teknikk: Det finnes forskjellige teknikker innen kopping, inkludert statisk kopping hvor koppene plasseres og forblir stille og glidekopping hvor koppene flyttes langs huden.

5. Mulige fordeler: Kopping kan ha flere mulige fordeler, inkludert smertelindring, økt blodsirkulasjon, muskelavspenning, stimulering av lymfesystemet, reduksjon av betennelse og fremme av generell avslapning og velvære.

6. Bivirkninger: Kopping kan ha ulike bivirkninger hvor den mest synlige og meget vanlige bivirkningen er bloduttredelser, enten sirkelformede merker etter stående kopper eller langsgående spor etter glidende kopping.Andre bivirkninger: Tretthet, svimmelhet og hodepine som kan variere i varighet. 

Før Kopping terapi anbefales det å:

• Ha en tom mage  dvs. ikke spise eller drikke noe i ca 2-3 timer før behandlingen.Det er ikke behov for å faste hele dagen.

• Blodfortynnende medisiner anbefales å ta samme dag men ETTER behandlingen.Du kan ta andre medisiner som normalt før kopping terapi.

• Hvis du har eller har hatt smittsomme infeksjonssykdommer som hepatitt og HIV, ber vi deg om å informere oss på forhånd.

• Informer hvis du har noen kjente allergier.

Etter Kopping terapi anbefales det å;

• Spise eller drikke så snart som mulig.

• Unngå å spise et tungt måltid for 1 døgn for å tillate bedre helbredelse og effekt (unngå meieriprodukter eller rødt kjøtt). Hvitt kjøtt og fisk er greit, så er grønnsaker og frukt.

• Du kan gå tilbake på jobb som vanlig umiddelbart etter Kopping terapi.

• Unngå tunge fysiske aktiviteter eller idrett i 2 dager etter Kopping terapi.

• Unngå svømming eller offentlige bad osv. i ca 4-5 dager etter Kopping terapi.

• Vi utfører ikke kopping terapi på gravide, barn < 16 år, pasienter med blødningsforstyrrelser , kreft pasienter med pågående cellegift behandling, pasienter med uavklarte tilstander og ved akutte sykdommer