Coronavirus

Vi følger smittevernprosedyrer som er utarbeidet av helsemyndighetene.

Etter den 20. april har alle landets kiropraktor klinikker tillatelse til åpne igjen.
Kontakt din klinikk for timebestilling eller evt. gebyrfri avbestilling. 

Vi ønsker at du avbestiller timen hvis du har tegn på:

  • Luftveissymptomer
  • Magesymtomer (diare, smerter, nedsatt matlyst)
  • Feber
  • Vært i kontakt med noen som har påvist korona Covid-19
  • Vært i utlandet siste 14 dagene

Når du ankommer venterommet, hold 2 meter avstand fra andre, ta på minst mulig og det er bare helsepersonell som åpner og lukker dører.

Ta kontakt med klinikken din for å få råd og svar på spørsmål.

Finn din klinikkBehandlingØvelser

Kiropraktor

En kiropraktor diagnostiserer, behandler og forebygger plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. Kiropraktoren stiller sin diagnose på grunnlag av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle røntgenundersøkelser.

kiropraktor

kiropraktor i arbeid Autorisert av Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell

I Norge er yrkestittelen “kiropraktor” beskyttet. Kiropraktorer er autoriserte av Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell. Kiropraktorer i Norge har rett til å henvise pasienter på lik linje med leger til røntgen og MR undersøkelser og lege spesialister, i motsetning til andre helsegrupper som naprapater eller osteopater. En kiropraktor kan utstede sykemelding på inntil 12 uker. Man kan henvende seg direkte til kiropraktorklinikken, uten henvisning fra lege. Dette, samt den 5-årige utdannelsen på universitetsnivå, gjør kiropraktoren til en offentlig autorisert behandler med god kompetanse innen undersøkelse og behandling av smerter i nerve-, muskel- og skjelettsystemet.

Behandling

Kiropraktoren behandler hovedsakelig basert på manuelle metoder, som vil si at man ved hjelp av hendene lokaliserer om plagene stammer fra nedsatt bevegelse i ledd og stramme muskler. Deretter behandler man leddene i ryggraden eller de leddene som det foreligger nedsatt bevegelse i ved hjelp av en rask manipulasjonsbevegelse som løser opp leddene. Hvis det foreligger ømme og stive muskler vil også kiropraktoren behandle disse med forskjellige bløtdelsteknikker. Målet med behandlingene er å normalisere funksjonen av ledd og muskulatur. Behandling hos en kiropraktor blir ofte assosiert med en ”knekke” lyd som er helt ufarlig og oppstår da leddene blir frigjort under manipulasjonsgrepet. Det er også viktig at man gjør en egeninnsats etter at man har fått diagnostisert et problem hos kiropraktoren. Dette dreier seg om forebyggende trening, og du vil få kyndig veiledning for å finne de øvelsene som vil lindre akkurat dine plager.

Valg av kiropraktor

kiropraktorgruppen medlemmer Alle klinikker på Kiropraktorgruppen.no er medlem av Kiropraktorgruppen og Norges Kiropraktorforening.

Finn en autorisert kiropraktor i ditt nærområde her.

Finn din klinikk

eller bestill time online

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved mange av Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.