Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er spesielt bra for å behandle:

Fordelen med trykkbølgebehandling:

Behandlingen er kort, effektiv og gir gode resultater også ved vanskelige tilstander. Det er ingen bieffekter og skulle derfor være et svært godt alternativ til betennelsesdempende medisiner eller en eventuell operasjon.

Behandlingen kan være noe smertefull, men dette går over så fort man er ferdig. Det forekommer at pasienten blir frisk etter en behandling, men vanligvis tar det mellom 4 til 6 ganger.

Trykkbølgebehandling (eller sjokkbølgeterapi) er en ikke-invasiv medisinsk behandlingsmetode som bruker kraftige akustiske bølger for å behandle forskjellige muskel- og skjelettplager. Behandlingen involverer bruk av en enhet som sender lydbølger med høy intensitet gjennom huden og inn i det berørte vevet. Trykkbølger stimulerer helingsprosesser og bidrar til å redusere smerte og betennelse. Denne typen terapi har blitt brukt med suksess for å behandle forskjellige tilstander, inkludert plantar fasciitt, tendinopatier (senebetennelser), kalkskulder, og andre kroniske smerter i muskler og ledd.

Fordelene ved trykkbølgebehandling inkluderer:

  1. Smertelindring: Trykkbølgebehandling kan bidra til å redusere smerte ved å stimulere frigjøringen av smertestillende stoffer i kroppen og ved å redusere betennelse.
  2. Økt blodsirkulasjon: Behandlingen kan forbedre blodsirkulasjonen til det berørte området, som igjen kan bidra til raskere helbredelse og reduksjon av betennelse.
  3. Stimulering av helingsprosesser: Trykkbølgene kan stimulere kroppens naturlige helingsprosesser, inkludert reparasjon av skadet vev og dannelse av nytt vev.
  4. Ikke-invasiv: Trykkbølgebehandling er en ikke-invasiv prosedyre, noe som betyr at det ikke er nødvendig med kirurgi eller injeksjoner.
  5. Rask behandling: Behandlingen tar vanligvis kort tid, og pasienten kan vanligvis gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart etterpå.
  6. Minimal bivirkninger: Trykkbølgebehandling har vanligvis minimale bivirkninger, selv om noen pasienter kan oppleve mild ubehag under selve behandlingen.

De fleste av våre klinikker tilbyr en slik behandling. Ta kontakt med din nærmeste klinikk og gjør en forespørsel. De vil enten kunne tilby trykkbølgebehandling eller kunne henvise deg til et lokalt institutt som tilbyr dette.

physical therapy of the knee and the foot with shock wave